Nyt suklaapupuja ostamaan

sillä pääsiäinen lähestyy.
Nämä puput ystävineen olivat myynnissä helmikuussa Älvsjön antiikkimessuilla Tukholmassa. Vanha lelu tai koristefiguriini voi olla mainio pääsiäiskoriste. Tuumasta toimeen ja pupujahtiin! Kuka löytää Rumpalin siskoineen. Missä piileskelee Tytti? Sujauttaisinko rairuohoon myös Rumpalin parhaan ystävän Bambin?
IMG_1784_2
Walt Disney -posliinifiguriinien valmistaja on saksalainen Goebel. Tehdas on saavuttanut jo kunnioitettavan reilun 140 vuoden iän, perustamisvuosi oli 1871. Disneyn Bambi-elokuvan hahmot tulivat tuotantoon 1950. Rumpali perheineen löytyy myös suola- ja pippurisirottimina, tuhkakuppeina ym.

2 vastausta artikkeliin “Nyt suklaapupuja ostamaan”

  1. Hei. Tuossa kuvassa oli keltainen Rumpali figuuri ja minulla on ruskea,ilman lasitusta ja sen kaulassa roikkuu naru jossa Disney tarra. osaisitkohan kertoa minulle siitä? tai osaisitko kertoa mistä voisin kysellä?

    1. Hei Nelli,

      Siitä on aikaa, kun kuvasin tämän jänöjoukon Älvsjön antiikkimessuilla Tukholmassa. En laittanut silloin hintoja muistiin, kiinnitin huomiota lähinnä siihen, että Disney-tavarat kuten kaikki menneiden vuosikymmenten populaarikulttuuri olivat tuolloin Ruotsissa jo vilkas keräilykohde. Bambi-elokuva ilmestyi 1947. Kuvassa näkyviä Disney-posliinifiguureja teki saksalainen (tuolloisessa Länsi-Saksassa) toiminut Goebel. Iän tunnistaa mm. sinisestä tarrasta. Se kertoo keräilyfiguurin olevan 1950-luvulta. Tällä hetkellä näiden hinnat vaihtelevat reilusta 30 eurosta liki 100 euroon. Esimerkiksi kuvassa näkyvästä Rumpalista ystävineen pyydetään noin 30 euroa. (Netistä näitä löytyy hakusanalla Thumper, Goebel, Disney.)
      Suomessa leluista ja Disney-vintagesta kiinnostuneiden pieni mutta runsas aarreaitta on Porvoon Nukke- ja lelumuseo. Sitä luotsaa Jorma Söderlund. Museo on avoinna yleisölle vain kesäkuukausina, ja silloin se on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde Porvoon vanhassa kaupungissa. Ryhmät sinne pääsevät tilauksesta muulloinkin. Suosittelen!

Ota yhteyttä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s