Kirpputoreilla

Els Encants Vells, Barcelona
Paikka Glòries Catalanes. Barcelonan teknologiaa hehkuttavan kaupunginosan puristuksissa ja pilvenpiirtäjä Torre Agbarin varjossa kuhisee yksi Euroopan vanhimmista markkinapaikoista. Alue on muutosten kourissa, kauankohan suosittu kirpputori saa olla rauhassa sijoillaan? Omaleimaista avaruuden tuntua luo peilaava kattorakenne. Sateella sateenvarjo tai sadetakki on tarpeen. Pöydillä ja maassa on kasoittain uutta ja vanhaa: vaatteita, kosmetiikkaa, kodintarvikeita, antiikkia ja tingeltangelia. Vanhan pikkutavaran etsijälle tämä on seikkailu. Turistille kerrotut hinnat saattavat lähteä suht’ korkealta, mutta tinkimisen jälkeen käsiin jää kohtuuhintainen muisto Kataloniasta. Etsi sitä, mitä myyjä ei ole putsannut, punannut ja asettanut paraatipaikalle, saatat yllättyä iloisesti sekä löydöstä että hinnasta!
Metro vie melkein ovelle, mutta jos jalat jaksavat, paluumatka raittiissa ulkoilmassa Parc de la Ciutadelan ja rannan kautta Ramblalle houkuttelee.
IMG_3117
IMG_3115
IMG_3118
IMG_3119
IMG_3120
IMG_3124

Feira da Ladra – ”Varkaiden markkinat”, Lissabon
Paikka vanhan Lissabonin sydämessä on yksi Euroopan kauneimmista. Kun nouset mäen päälle, näet kauppakojujen takaa yli Tejo-joen. Laita jalkaan hyvät kengät. Näillä kujilla, aukioilla, nurmikentillä ja mäenrinteillä tarvitset pitoa ja turnauskestävyyttä. Urakka kannattaa, sillä täällä jo 5 eurolla saa monenmoista. Paikkaa voi siis suositella myös reppumatkailijan budjetille. Älä anna nimen säikäyttää, vaan sukella sekaan Feira da Ladran – ”Varkaiden markkinoiden” – mahtavaan kirpparitunnelmaan.
Palaa keskustaan raitiovaunulla fiilistellen tai hitaasti jalkaisin alaspäin laskeutuen. Matkan varrelta löytyy mainioita mahdollisuuksia lounashetkeen ja kahvitaukoon.
IMG_2652
IMG_2655
IMG_2656
IMG_2658
IMG_2663
IMG_2659
IMG_2664

Somerniemen kesätori, kesälauantaisin toukokuun lopulta elokuun loppuun
Kirpputori, rompetori, maalaismarkkinat ja käsityöläiskojut yhdellä kertaa. Täältä saat kalaa, leipää, vihanneksia, marjoja, hunajaa, leikkeleitä ja makkaraa viikonlopun herkutteluun, menneiden vuosikymmenten designia pöydän kattaukseen, työkaluja tuunailuun, asusteita kesäretkille, käsityönä tehtyjä tavaroita mökille, hääkortiksi, lahjaksi, leluja sadepäivien varalle. Hyvällä onnella voit tehdä mainioita löytöjä, sillä tarjolla on parhaimmillaan pöytien täydeltä antiikkia ja keräilytavaraa. Kun ajat paikalle Somerontietä, saat kaupan päälle kauniita maalaismaisemia.
Muista poiketa Someron kylänraitilla, sen tunnelmaa ei ole laatikkorakennelmilla pilattu.
IMG_2300
IMG_2299
IMG_2302
IMG_2295
IMG_2305
IMG_2301
IMG_2294
IMG_2297
IMG_2303

Ecseri Piac, Budapest Unkari
Viuluja siellä, viuluja täällä, viuluja rivissä toistensa päällä. Mutta on siellä paljon muutakin, kuten rento tunnelma, tilaa vaeltaa, looseja joissa tavara lepää paksun pölyn peitossa ja ilman. Naisena arvostan siistiä käymälää. Katsasta myös ”villi” avokenttä Ecserin kyljessä.
Älä unohda myöskään Falk Miksaa: antiikkiliikkeitä ja huutokauppataloja.
IMG_0704

Feriköy Bit Pazari, Istanbul
Kaikenlaista tavaraa kodeista ja kauppiailta. Katselua ja kaupantekoa ilman basaarimeinikiä (täältä et löydä tungosta ja hälinää). Juttu luistaa jopa ilman yhteistä kieltä.
Älä unohda myöskään Cukurcumaa: antiikkia, art decoa, vintagea sekä täpötäysiä osto- ja myyntiliikkeitä.
IMG_0997
IMG_0992

IMG_0995
IMG_0993

Kurtna, Viro.
Baltian löytölaari vanhojen itämoottoreiden tuunaajille… ja tavarahamstereille, kodinsisustajille, keräilijöille. Täällä ei hienostella eli paikka sopii kaikille lupsakasta tunnelmasta pitäville ja ulkoilmassa säällä kuin säällä viihtyville. Kirpparimatkailijoiden suosiolla on kääntöpuolensa, ohita siis uustuotanto ja massatavara. Varaa mukaan tuulen- ja sateenpitävä takki ja kengät tai aurinkosuojaa, säätilan mukaan. Jos isojenkin tavaroiden kuljetus laivalle onnistuu, tämä tapahtuma voi olla onnenpäiväsi!
IMG_2869 IMG_2886
IMG_2875 IMG_2871
IMG_1007
IMG_1863
IMG_1010

Ota yhteyttä

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

rennosti antiikista, rakkaudella taiteesta

%d bloggaajaa tykkää tästä: